Archief

PKIoverheid CPS
PKIoverheid EV SSL CPS
PKIoverheid Private services CPS
KPN CPS Symantec Trust Network
Overeenkomsten
Oude nieuwsberichten

Veilig en Betrouwbare ICT
Veilige en betrouwbare ICT van KPNTegenwoordig is het essentieel dat de data van uw organisatie goed wordt bewaakt. Daarbij rekent u op veilige en betrouwbare ICT. Met een solide securitybeleid dat zorgt voor de hoogst mogelijke weerbaarheid. Met onze ICT-oplossingen zorgen we voor zekerheid, continuïteit en vooruitgang voor uw organisatie.

Bekijk deze korte film om te zien wat KPN nog meer kan betekenen voor de beveiliging van uw bedrijfsgegevens

 

KPN G3 CA’s in gebruik voor passen vanaf 22 september 2017
Vanaf 22 september 2017 heeft KPN een de zogenaamde KPN G3 CA in gebruik voor de uitgifte van voor Persoonlijke en Beroepsgebonden certificaten. Systemen en applicaties waarop gebruikers inloggen met KPN PKIoverheid certificaten moeten de nieuwe KPN G3 CA’s in de Trust List opnemen, zodat gebruikers ook met een KPN G3 certificaat toegang tot die omgeving kunnen krijgen. Bestaande PKIoverheid Persoonlijke en Beroepsgebonden certificaten blijven onverminderd geldig.

Een ander gevolg is dat certificaten met een geldigheidsduur van 3 en 5 jaar weer leverbaar zijn. Certificaten met een levensduur van 2,5 jaar zijn niet meer leverbaar. De aanvraagformulieren tonen altijd de geldigheidsduur van het product dat u aanvraagt en in de prijslijst kunt u zien wat de prijs van uw product zal zijn. Neemt u bij vragen contact op met de Servicedesk.

Lees hier wat de invoering van de KPN G3 CA’s voor u betekent
KPN G3 CA’s in gebruik voor Servercertificaten vanaf 14 april 2017
KPN neemt 14 april 2017 een nieuwe zogenaamde G3 Certificate Authority in gebruik voor de uitgifte van PKIoverheid Servercertificaten. Systemen en applicaties die gebruik maken van PKIoverheid servercertificaten van KPN, dienen voor een correcte werking vanaf begin april 2017 ook de KPN G3 CA te vertrouwen. Bestaande PKIoverheid Servercertificaten blijven onverminderd geldig.

Bij Servercertificaten uit de KPN G3 CA kunt u kiezen uit een geldigheidsduur van 3 of 2 jaar. Indien gewenst zijn via het reguliere proces ook nog Servercertficaten aan te vragen uit de KPN G2 CA met een geldigheidsduur van 2 jaar. De aanvraagformulieren tonen altijd de generatie CA en de geldigheidsduur van het product dat u aanvraagt. In de prijslijst kunt u zien wat de prijs van uw product zal zijn. Neemt u bij vragen contact op met de Servicedesk.

Lees hier wat de invoering van de KPN G3 CA’s voor Servercertificaten voor u betekent

 

Verplichte elektronische handtekening voor aanbestedingen Rijkswaterstaat per 1 juli 2016
Vanaf 1 juli 2016 stelt Rijkswaterstaat voor het inschrijven via TenderNed op het Inkoopdomein Informatievoorziening een rechtsgeldige elektronische handtekening verplicht. Vraag daarom nu een PKIoverheid persoonsgebonden certificaat aan bij KPN.

Het Inkoopdomein Informatievoorziening van Rijkswaterstaat richt zich op inkoop van Informatievoorzieningsdiensten. Meer specifiek betekent dit de inkoop van ICT hardware, software, netwerk en telefonie, dienstverlening ICT en data. Ook Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) gerelateerde ICT zoals industriële automatisering vallen binnen dit Inkoopdomein.
U dient vanaf 1 juli 2016 een zogenaamde gekwalificeerde elektronische handtekening te gebruiken voor ondertekening van uw aanbestedingsdocumenten. Met een persoonsgebonden PKIoverheid certificaat van KPN kunt u eenvoudig een zogenaamde gekwalificeerde elektronische handtekening plaatsen onder uw documenten.

Vraag nu een PKIoverheid persoonsgebonden certificaat aan

 

KPN G2 CA per 1 april 2016
KPN heeft per 1 april 2016 een nieuwe zogenaamde G2 Certificate Authority in gebruik nemen voor de PKIoverheid Certificatiedienstverlening. Dit betekent voor u, dat PKIoverheid certificaten die na genoemde datum worden uitgegeven, gekoppeld zijn aan de nieuwe KPN G2 CA. Systemen en applicaties die gebruik maken van PKIoverheid certificaten van KPN, dienen voor een correcte werking na 1 april 2016 zowel de KPN Corporate Market G2 CA als de KPN G2 CA certificaten te ondersteunen.
Lees hier wat de invoering van de KPN G2 CA voor u betekent

 

KPN introduceert PKIoverheid Extended Validation SSL certificaten (november 2015)
Met het nieuwe product PKIoverheid Extended Validation SSL certificaten, biedt KPN vanaf 24 november 2015 een servercertificaat waarmee u uw website maximaal beveiligt én u uw bezoekers het vertrouwen geeft dat uw website betrouwbaar is. Websites die zijn beveiligd met PKIoverheid EV SSL certificaten kenmerken zich door de groene adresbalk in de webbrowser. Bezoeker kunnen in één oogopslag zien dat uw getoonde website betrouwbaar is.

PKIoverheid Extended Validation SSL certificaten worden vooral gebruikt voor het beveiligen van internetdiensten en digitale loketten gericht op zowel consumenten, zakelijke gebruikers als burgers.

Vraag nu een PKIoverheid EV SSL certificaat aan