YouSign ondertekenapplicatie

De overheid, maar ook organisaties als banken en Rijkswaterstaat eisen steeds vaker een formele elektronische handtekening om de integriteit van het PDF document en de identiteit van de ondertekenaar te waarborgen. Ook andere digitale documenten zoals (definitieve) jaarrekeningen, offertes, opdrachtbevestigingen en contracten/overeenkomsten dienen vaak voorzien te worden van een handtekening.

Onze partner CreAim heeft speciaal voor deze doeleinden een ondertekenapplicatie, YouSign, ontwikkeld.

Functionaliteit

Met behulp van de basis versie van de applicatie kunt u op snelle en eenvoudige wijze PDF documenten ondertekenen met een digitale rechtsgeldige handtekening. Voor het zetten van deze handtekening gebruikt u een PKIoverheid persoonlijk organisatiegebonden of beroepsgebonden certificaat.

Naast de basis versie is er ook een geavanceerde versie van deze applicatie beschikbaar. Aanvullend op de basis functionaliteiten kunt u met deze geavanceerde versie een andere ondertekenaar uitnodigen om ook met zijn/haar persoonlijke PKIoverheid certificaat te ondertekenen. Daarnaast kan de gebruiker in bulk ondertekenen en kunnen er standaard profielen worden voorgedefineerd.

SBR Assurance

Nu de jaarrekening en de accountsverklaring digitaal worden gedeponeerd is het niet meer mogelijk om de handtekening op de accountantsverklaring met de pen te zetten. Hier komt het digitaal ondertekenen met een PKI overheid beroepscertificaat voor in de plaats. Daar gebruikt u KPN YouSign SBR voor. Naast het ondertekenen van de accountantsverklaring wordt door YouSign SBR ook het waarmerken van de jaarrekening verzorgd.

Samengevat maakt KPN YouSign SBR het mogelijk om digitale, rechtsgeldige handtekeningen te plaatsen in SBR documenten met behulp van een PKIoverheid certificaat. Het is eenvoudig in gebruik, zorgt voor een sneller en efficiënter (digitaal) werkproces, de integriteit van het document wordt gewaarborgd en voorkomt onnodig printwerk. Meer informatie over SBR Assurance vindt u hier.

Kenmerken

– Sneller en efficiënter (digitaal) werkproces;
– De integriteit van het document wordt gewaarborgd;
– Garantie van de identiteit van de ondertekenaar;
– Juridisch rechtsgeldig;
– Voorkomt onnodig printwerk.

Vraag nu YouSign aan door een e-mail te sturen naar onze partner CreAim via YouSignKPN@creaim.nl

Wilt u YouSign eerst 30 dagen gratis proberen dan kunt u vrijblijvend een proeflicentie aanvragen.