PKIoverheid persoonlijke certificaten en eHerkenning

Doet u online zaken met de overheid? En wisselt u daarbij gevoelige informatie uit, zoals medische, financiële of persoonlijke gegevens? Met eHerkenning logt u veilig in om uw zaken online te regelen. Zo weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. eHerkenning

eHerkenning

U kunt uw PKIoverheid persoonlijke certificaat laten registeren als een eHerkenningsmiddel. Met een eHerkenningsmiddel heeft u één digitale sleutel waarmee u zich eenvoudig elektronisch kunt identificeren bij alle op eHerkenning aangesloten dienstverleners. Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en is niet overdraagbaar aan een andere gebruiker. Een gebruiker van een eherkenningsmiddel kan door een organisatie worden gemachtigd om namens deze organisatie te mogen handelen met één of meerdere dienstverleners.

Profiteer van het hoogste betrouwbaarheidsniveau

Een PKIoverheid persoonlijk certificaat stelt u in staat om u op het hoogste betrouwbaarheidsniveau (eH4) te laten registeren. U kunt er ook voor kiezen om de registratie op een lager betrouwbaarheidsniveau te laten plaatsvinden. Het grote voordeel van een registratie op niveau 4, is dat u uw PKIoverheid persoonlijk certificaat bij alle op eHerkenning aangesloten dienstverleners kunt gebruiken, ongeacht het betrouwbaarheidsniveau.

Lees meer over eHerkenning.

Registreer uw PKIoverheid persoonlijk certificaat als een eHerkenningsmiddel.

Service & contact eHerkenning