PKIoverheid EV SSL servercertificaat (Extended Validation)

Elektronisch zakendoen met de overheid staat of valt met een goede beveiliging van de transacties. Met PKIoverheid Extended Validation certificaat biedt KPN de oplossing om uw website maximaal te beveiligen.

PKIoverheid Extended Validation SSL certificaten (ook wel EV SSL of uitgebreide validatie SSL certificaten genoemd) onderscheiden zich van een standaard SSL certificaat door de extra controles die KPN moet uitvoeren voor de uitgifte van zo’n certificaat. Deze extra controles hebben met name betrekking op de organisatie die het certificaat aanvraagt en het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd.

Aanvankelijk was het gebruik van een EV SSL certificaat voor eindgebruikers direct zichtbaar via een groene adresbalk in de webbrowser. In augustus 2019 hebben enkele leveranciers van browsers (waaronder Chrome en Firefox) aangekondigd om hiermee te stoppen. Een gebruiker ziet dan niet langer in een oogopslag of er een EV SSL certificaat wordt gebruikt. De meerwaarde van EV SSL certificaten is hierdoor kleiner geworden.

Wat doen EV SSL certificaten?

Door een EV SSL servercertificaat op uw server te installeren, biedt u uw bezoekers een veilige online (transactie)omgeving. EV SSL certificaten zorgen voor:

 • authenticatie: zekerheid over de identiteit van de website;
 • encryptie: versleutelen van communicatiegegevens zodat ze voor derden onleesbaar verzonden worden.

Toepassingen EV SSL certificaten

 • Internetdiensten gericht op zowel consumenten, zakelijke gebruikers als burgers;
 • Digitale loketten;
 • ˋmijnˊ omgevingen;
 • Webshops.

Voordelen

 • PKIoverheid is de standaard voor het beveiligen van elektronische communicatie door en met de overheid;
 • Veilig imago als gevolg van de hoge beveiligingsnorm van PKIoverheid;
 • Het beveiligen van uw website met een EV SSL certificaat kan een positief effect hebben op de ranking van uw site in zoekmachines (SEO).

Tarieven

De actuele tarieven van EV SSL certificaten vindt u in de prijslijst.

Aanvragen, vernieuwen of vervangen

Aanvragen EV SSL certificaat bij KPN

Productkenmerken

Browserondersteuning
In oudere Android systemen wordt PKIoverheid EV–SSL niet ondersteund tenzij men gebruik maakt van de FireFox browser. Op de website van Logius vindt u in detail de actuele stand met betrekking tot browserondersteuning voor PKIoverheid EV SSL certificaten.

Beveiligingstechnologie
Alle PKIoverheid EV SSL servercertificaten zijn standaard voorzien van de SHA256-technologie en een 2048 of 4096 bits RSA sleutel. LET OP: Het is alleen mogelijk om EV SSL servercertificaten aan te vragen op basis van een CSR met een sleutellengte van 2048 of 4096 bits RSA. Kies één van deze sleutellengtes bij het genereren van uw CSR.

Geldigheid 1 jaar

Vervangingsvoorwaarden

Indien een certificaat in defecte staat wordt geleverd of tijdens de looptijd defect raakt, zal KPN dit kosteloos vervangen door een nieuw certificaat met gelijke verloopdatum. In andere gevallen, waarin het bestaande certificaat voor het einde van de geldigheid vervangen moet worden door eenzelfde certificaat, zal KPN het standaardtarief in rekening brengen.
De klant is verantwoordelijk voor het zorgvuldig bewaren van het sleutelpaar dat tijdens het aanvraag proces (de aanmaak van het CSR) wordt gegenereerd. Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties die kunnen leiden tot de vroegtijdige vervanging van een certificaat:
 

 • Update van het systeem waarop sleutels/CSR/Certificaat is geplaatst;
 • Crash van het systeem waarop sleutels/CSR/Certificaat is geplaatst;
 • Overgang naar een nieuw systeem.

U dient zelf over een beveiligde back-up van uw certificaat met sleutelpaar te beschikken om in bovenstaande situaties uw bestaande certificaat te kunnen blijven gebruiken.