Geachte heer, mevrouw,
 
Onlangs is bekend geworden dat er wereldwijd PKI certificaten (Public Key Infrastructure certificaten) worden gebruikt die niet voldoen aan de gestelde richtlijnen. De overheid heeft in het verlengde daarvan besloten dat voor machine-to-machine toepassingen (zoals voor Digipoort, SBR en nWro) altijd gebruik moet worden gemaakt van een PKIoverheid Private certificaat. U heeft een PKIoverheid Publiek servercertificaat in gebruik die daarom moet worden vervangen, zie bijlage voor details.
 
U ontvangt van KPN kosteloos een vervangend PKIoverheid Private servercertificaat in de week van 5 oktober. Installeer het vervangende certificaat zo spoedig mogelijk om een goede werking te verifiëren, maar uiterlijk voor 31 december 2020.
 
De einddatum van uw vervangend PKIoverheid Private servercertificaat is gelijk aan uw huidige certificaat, mits de einddatum niet voorbij 1 november 2021 ligt. U hoeft geen nieuwe aanvraag te doen voor het vervangende PKIoverheid Private servercertificaat, KPN neemt de gegevens van uw huidige certificaat over in uw vervangend certificaat.
 
Indien u uw huidige certificaat voor zowel machine-to-machine toepassingen als voor uw website gebruikt, dan heeft u naast het vervangende Private certificaat, ook een vervangend Publiek certificaat nodig. U kunt bij ontvangst van het vervangende Private certificaat aangeven dat u ook een vervangend Publiek certificaat nodig heeft. Ook het vervangende Publiek certificaat is kosteloos.
 
Wat betekent dit voor mij?

  1. Controleer voor 2 oktober het e-mailadres van de geregistreerde certificaatbeheerder. Eventuele correcties kunt u doorgeven via https://certificaat.kpn.com/support/mijn-registratie/wijzig-certificaatbeheerders/
  2. KPN stuurt in de week van 5 oktober het vervangende private certificaat naar uw certificaatbeheerder.
  3. Installeer het vervangende certificaat zo spoedig mogelijk om de juiste werking in uw toepassing te verifiëren, maar uiterlijk voor 31 december 2020. U voorkomt daardoor een verstoring in uw dienstverlening.
  4. Indien u uw huidige certificaat ook voor uw website nodig heeft, dan kunt u met behulp van een keuzeknop in de mail (die u ontvangt in de week van 5 oktober) aangeven dat u tevens een vervangend Publiek servercertificaat nodig heeft.

 
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
 
KPN
E-mailadres: pkivalidation@kpn.com
Telefoonnummer: 050-5824400
 
Meer informatie kunt u vinden op: https://certificaat.kpn.com/certificaat-vervanging
 


 
 

KPN B.V. – Postbus 30000 – 2500 GA Den Haag – KvKnr. 27124701