Geachte heer, mevrouw,
 
Onlangs is bekend geworden dat er mondiaal een reeks PKI certificaten (Public Key Infrastructure certificaten) worden gebruikt die niet voldoen aan de afgesproken richtlijnen. De overheid heeft daarom besloten dat PKIoverheid Standaard servercertificaten die actief worden gebruikt voor publieke websites, worden vervangen. Certificaten die gebruikt worden voor machine-to-machine verkeer (zoals voor Digipoort en SBR) moeten gebruik gaan maken van een PKIoverheid Privaat certificaat.
 
Wij hebben geconstateerd dat uw certificaat vervangen moet worden, zie bijlage voor alle details. U ontvangt van KPN een nieuw PKIoverheid Standaard servercertificaat. Installeer het vervangende certificaat binnen 4 weken na uitgifte, om verstoring van uw dienstverlening te voorkomen. Uw huidige certificaat zal dan worden ingetrokken.
 
De einddatum van uw vervangend PKIoverheid Standaard servercertificaat is gelijk aan uw huidige certificaat, mits de einddatum niet voorbij 1 november 2021 ligt. U hoeft geen nieuwe aanvraag te doen voor het vervangende PKIoverheid Standaard servercertificaat, KPN gebruikt de CSR van uw huidige certificaat.
 
Indien u uw huidige certificaat voor zowel uw website alsook voor machine-to-machine gebruikt, dan moet u in aanvulling op uw vervangend certificaat een PKIoverheid Privaat certificaat aanschaffen. Het voordeel van een Privaat certificaat is dat deze 3 jaar geldig is.
 
Wat betekent dit voor mij?

  1. Controleer voor 30 augustus het e-mailadres van de geregistreerde certificaatbeheerder. Eventuele correcties kunt u doorgeven via https://certificaat.kpn.com/support/mijn-registratie/wijzig-certificaatbeheerders/
  2. KPN stuurt in september het vervangende certificaat naar de geregistreerde certificaatbeheerder.
  3. Installeer het vervangende certificaat uiterlijk binnen 4 weken na uitgifte. U voorkomt daardoor een verstoring in uw dienstverlening.
  4. Indien u ook een certificaat voor machine-to-machine gebruik nodig heeft, vraag daarvoor dan een PKIoverheid Privaat certificaat aan.

 
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
E-mailadres: pkivalidation@kpn.com
Telefoonnummer: 050-5824400
 
Meer informatie kunt u vinden op: https://certificaat.kpn.com/certificaat-vervanging
 


 
 

KPN B.V. – Postbus 30000 – 2500 GA Den Haag – KvKnr. 27124701