Digipoort Connector

Maak uw software geschikt voor koppeling met de Digipoort

Softwareleveranciers moeten per 1 januari 2014 aangiften OB en ICP alsmede publicatiejaarrekeningen via de WUS 2.0 versie 1.2 koppeling verzenden naar Digipoort. Dit als gevolg van de verplichtstelling van SBR/XBRL. Voor veel leveranciers is dit een lastig, tijdrovend en duur developmenttraject. De Digipoort connector biedt hiervoor een oplossing. 

Wat is de Digipoort connector?

Met behulp van de Digipoort connector van onze partner CreAim is het mogelijk SBR-berichten rechtstreeks naar Digipoort en de BIV (de banken SBR-infrastructuur) te verzenden. De Digipoort connector bestaat uit een applicatie waarmee uw software omgeving verbinding maakt. Door een koppeling met uw softwarepakket is het mogelijk geautomatiseerd SBR-berichten aan te bieden aan de Digipoort connector.De Digipoort connector verzorgt vervolgens de verzending van het SBR bericht naar Digipoort met uw eigen PKIoverheid (services) servercertificaat. Daarnaast verzorgt de Digipoort connector het opvragen van statusinformatie over de ingestuurde SBR-berichten. Deze status informatie kan geautomatiseerd beschikbaar worden gesteld.
 
Digipoortconnector>

Voor wie is de Digipoort connector?

De Digipoort connector is met name bedoeld voor softwareleveranciers die niet zelf een koppeling met Digipoort willen bouwen en onderhouden.

In de fiscale applicatie van Kluwer (Kluwer Belasting Praktijk) is de Digipoort connector reeds de standaard voor het verzenden van SBR-berichten. Kluwer heeft besloten om niet zelf te investeren in het opbouwen van de specifieke kennis die nodig is voor het ontwikkelen van de interface software met de Digipoort, maar dit als een dienst af te nemen. Kluwer is hierdoor verzekerd van een zeer hoogwaardige koppeling die zich bewezen heeft in de praktijk, tegen een fractie van de kosten.

Wat zijn de kosten?

De Digipoort connector kan worden ingebouwd in uw eigen software, maar kan ook als service worden benaderd via internet. De kosten voor beide opties treft u hieronder.

  • Optie 1: Digipoort connector in te bouwen in eigen software
      Eenmalige kosten 1.475 euro en jaarlijks 295 euro
  •  Optie 2: Digipoort connector via het internet
      Vaste jaarkosten 975 euro en kosten per aangifte 0,025 euro (incl. XML OB aangifte en  XBRL OB aangifte)

Interesse of vragen?

Wilt u meer weten over de Digipoort connector of wilt u graag de Digipoort connector bestellen? Neem dan contact op met onze partner CreAim via het nummer 075-6312709 of via info@creaim.nl