PKIoverheid stopt met het uitgeven van publiek vertrouwde webserver (SSL/TLS) certificaten

Logius heeft aangekondigd per 4 december 2022 te stoppen met het uitgeven van publiek vertrouwde webserver (SSL/TLS) certificaten onder PKIoverheid. Dit geldt uitsluitend voor de “publiek vertrouwde servercertificaten” en niet voor de andere PKIoverheid certificaten, zoals Private servercertificaten, Private Digipoort, eSeal, Groeps, Beroepscertificaten en Persoonlijke certificaten.

Wat betekent dit voor u?
Dit betekent dat de uit te geven publiek vertrouwde servercertificaten een maximale geldigheidsduur kunnen hebben tot uiterlijk 4 december 2022. KPN zal in de loop van 2022 de overstap maken naar een nieuwe vervangende oplossing. Deze oplossing zal een veilig en vertrouwd alternatief zijn, welke aan de hoogste security eisen en eIDAS richtlijnen voldoet. De overige dienstverlening die onder PKIoverheid valt, wordt ongewijzigd doorgezet.

Moet ik nu wat doen?
U hoeft op dit moment nog niets te doen. Onze dienstverlening blijft vooralsnog ongewijzigd en in ieder geval gegarandeerd tot 4 december 2022.

Welke vervolgstappen worden er gezet?
Klik hier voor meer informatie.

Aanvragen PKIoverheid certificaten

Gegevens uitwisselen vindt steeds meer digitaal plaats, zowel met uw klanten als met de overheid. Dat is efficiënt en prettig. Het vraagt echter wel om een veilige informatie-uitwisseling tussen uw computers en de ontvangende computer. Dat kan met de verschillende PKIoverheid certificaten van KPN.

Een PKIoverheid certificaat van KPN werkt als een digitaal paspoort, waarmee u informatie en documenten veilig en rechtsgeldig online uitwisselt.

Vraag nú aan!

Wilt u ook veilig en eenvoudig informatie uitwisselen? Vraag dan nú uw PKIoverheid certificaat van KPN aan!
Klik hieronder op het gewenste certificaat. Hier vindt u alle informatie over het aanvraagproces voor dat type certificaat:

Servercertificaten

Servercertificaten

Uw website en online transacties beveiligen (SSL/TLS, digipoort en PRIVATE)

Beroepscertificaten

Beroepscertificaten

Rechtsgeldig communiceren vanuit een erkend beroep.

Persoonlijke certificaten

Persoonlijke certificaten

Veilig communiceren, ondertekenen en inloggen namens uw organisatie

Groepscertificaten

Groepscertificaten

Veilig communiceren, ondertekenen en inloggen met een algemeen e-mailadres.

eSeal

eSeal

Digitale documenten ondertekenen met het elektronisch zegel van uw organisatie.