Archief niet actieve CA certificaten

Op deze pagina vindt u een overzicht van CA hiërarchien en CA certificaten waaronder waaronder KPN of één van haar voorlopers certificaten heeft uitgegeven maar die momenteel niet meer actief zijn. Onder sommige CA’s zijn nog certificaten actief in gebruik en daarvoor vindt u hier de benodigde CA certificaten.

Hier vindt u het actuele overzicht van de CA certificaten waaronder KPN PKIoverheid certificaten uitgeeft.

KPN G2 CA (2016 – 2017)

KPN G2 CA (2016 – 2017)

KPN heeft op 1 april 2016 de G2 Certificate Authority in gebruik genomen voor de PKIoverheid Certificatiedienstverlening.

De KPN Corporate Market G2 CA is in gebruik geweest tot 2017. Voor servercertificaten tot 14 april 2017 en voor passen tot 22 september 2017.
Zie het Informatie Bulletin KPN G2 PKIoverheid certificaten april 2016 voor uitgebreide informatie over deze wijziging.

De Installatiehandleiding KPN G2 CA bevat een korte technische toelichting voor de installatie van de nieuwe CA certificaten.

Met onderstaande FAQ probeert KPN al uw vragen over de impact van deze aanpassing te beantwoorden. Mocht u desondanks nog vragen hebben, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de servicedesk.

 

Hoe ziet de KPN G2 CA hiërarchie eruit?
Het hoogste CA certificaat in de hiërarchie is het Staat der Nederlanden Root CA G2 certificaat en zal als het goed is al aanwezig zijn in de certificate store van uw operating systeem of applicatie. Dit certificaat wijzigt ook niet met de introductie van de KPN G2 CA.

De volledige KPN G2 CA hiërarchie bestaat uit de volgende certificaten:

 

Ik ben eigenaar/beheerder van een portal/voorziening die beveiligd wordt met machine-to-machine communicatie op basis van PKIoverheid servercertificaten. Moet ik iets doen?
Ja, u moet de nieuwe KPN G2 CA in de Trust List van uw webserver(s) opnemen, zodat ook gebruikers met een PKIoverheid servercertificaat, uitgegeven onder de KPN G2 CA, toegang tot uw omgeving kunnen krijgen.

 

Ik ben eigenaar/beheerder van een portal/voorziening waarop gebruikers inloggen met KPN PKIoverheid certificaten. Moet ik iets doen?
Ja, u moet de nieuwe KPN G2 CA’s in de Trust List van uw webserver(s) opnemen, zodat ook gebruikers met een KPN G2 certificaat toegang tot uw omgeving kunnen krijgen. Zoals hierboven aangegeven dient u voor Persoons-/Beroepsgebonden certificaten en voor Groepscertificaten andere G2 CA certificaten toe te voegen.

 

Ik gebruik mijn KPN G2 certificaat voor aangifte via Digipoort. Moet ik iets doen?
Daarvoor hoeft u zelf niets te doen, anders dan de configuratie van uw eigen systeem zoals hierboven beschreven. Digipoort zorgt ervoor dat nieuwe KPN G2 certificaten ondersteund worden.

KPN Corporate Market G2 CA (2012 – 2016)

KPN Corporate Market G2 CA (2012 – 2016)

KPN heeft in maart 2012 de KPN Corporate Market G2 CA (Certificate Authority) in gebruik genomen. Hieronder vindt u informatie over installatie van de CA certificaten die nodig is om certificaten te kunnen gebruiken die door deze CA zijn uitgegeven.

De KPN Corporate Market G2 CA is in gebruik geweest tot 1 april 2016.

 

Download het Informatie Bulletin voor meer informatie over de Corporate Market G2 CA hiërarchie.

Download de installatiehandleiding.

KPN CM EV SSL CA (2015 – 2016)

KPN CM EV SSL CA (2015 – 2016)

Met PKIoverheid Extended Validation SSL certificaten, biedt KPN een servercertificaat waarmee u uw website maximaal beveiligt én u uw bezoekers het vertrouwen geeft dat uw website betrouwbaar is. Websites die zijn beveiligd met PKIoverheid EV SSL certificaten kenmerken zich door de groene adresbalk in de webbrowser.

De KPN CM EV SSL CA is in gebruik geweest tot 1 april 2016.
Download de CA certificaten voor KPN CM EV SSL.

Download de installatiehandleiding voor de KPN CM EV SSL CA hiërarchie.

Overige CA certificaten