PKIoverheid servercertificaten

KPN levert verschillende soorten PKIoverheid servercertificaten voor verschillende specifieke toepassingen. De belangrijkste kenmerken zijn hieronder weergegeven.

Kies het Servercertificaat dat geschikt is voor uw toepassing

Standaard (SSL, SBR)

Als u in het PKIoverheid servercertificaat een Overheids Identificatie Nummer (OIN) op wilt nemen dan dient u te kiezen voor een PKIoverheid standaard servercertificaat.
Een OIN is noodzakelijk wanneer u het servercertificaat gaat gebruiken voor communicatie conform Digikoppeling. Zoals bijvoorbeeld bij communicatie met Diginetwerk, Digipoort, SBR, OLO, LV WOZ, WSNP, GBA-V, BAG, WKPB e.a..
Meer informatie

EV SSL (websites)

Voor een EV SSL PKIoverheid servercertificaat voert KPN een uitgebreidere controle uit en biedt daardoor een hogere mate van betrouwbaarheid. Dit is voor een gebruiker zichtbaar in de vom van een groene adresbalk in de browser. PKIoverheid EV SSL servercertificaten zijn primair bedoeld voor beveiliging van websites en brengen extra kosten met zich mee. Zie voor details de actuele tarieven.
Opname van een OIN is niet mogelijk in PKIoverheid EV SSL servercertificaten waardoor u deze niet kunt toepassen voor communicatie conform Digikoppeling.
Meer informatie

PRIVATE

PRIVATE PKIoverheid servercertificaten zijn primair bedoeld voor systeem – systeem koppelingen in besloten gebruikersgroepen.
Het stamcertificaat is niet opgenomen in browsers of operating systemen.
Meer informatie