PKIoverheid servercertificaten

KPN levert verschillende soorten PKIoverheid servercertificaten voor verschillende specifieke toepassingen. De belangrijkste kenmerken zijn hieronder weergegeven.

Kies het Servercertificaat dat geschikt is voor uw toepassing

Standaard (SSL, SBR)

Een PKIoverheid standaard servercertificaat is publiek vertrouwd en daarom geschikt voor beveiling van websites en applicaties. Daarnaast kunt u in het PKIoverheid standard servercertificaat een Overheids Identificatie Nummer (OIN) opnemen. Een OIN is noodzakelijk wanneer u het servercertificaat gaat gebruiken voor communicatie conform Digikoppeling. Zoals bijvoorbeeld bij communicatie met Diginetwerk, Digipoort, SBR, OLO, LV WOZ, WSNP, GBA-V, BAG, GWH, WKPB e.a..
Meer informatie

EV SSL (websites)

Voor een EV SSL PKIoverheid servercertificaat voert KPN een uitgebreidere controle uit en biedt daardoor een hogere mate van betrouwbaarheid. Dit is voor een gebruiker zichtbaar in de vom van een groene adresbalk in de browser. PKIoverheid EV SSL servercertificaten zijn primair bedoeld voor beveiliging van websites en brengen extra kosten met zich mee. Zie voor details de actuele tarieven.
Meer informatie

PRIVATE

PKIoverheid PRIVATE servercertificaten zijn primair bedoeld voor systeem – systeem koppelingen in besloten gebruikersgroepen of toepassingen zoals bijvoorbeeld EDSN.
Het stamcertificaat is niet opgenomen in browsers of operating systemen.
Meer informatie

Digipoort PRIVATE

PKIoverheid Digipoort PRIVATE servercertificaten zijn uitsluitend bedoeld voor koppeling van uw systeem met Digipoort en daarom geschikt voor onder andere SBR en GWH.
KPN bepaalt automatisch de naam van de service waardoor er geen controle op eigenaarschap van het domein nodig is. Hierdoor verloopt het aanvraagproces sneller en eenvoudiger. Het stamcertificaat is niet opgenomen in browsers of operating systemen.
Meer informatie