PKIoverheid certificaten

Wat zijn PKIoverheid certificaten?

Public Key Infrastructure (PKI) voor de overheid, kortweg PKIoverheid, maakt betrouwbare digitale communicatie mogelijk binnen en met de Nederlandse overheid. PKIoverheid is een zeer hoogwaardige en veilige infrastructuur, gebaseerd op digitale certificaten.

PKIoverheid certificaten zijn digitale certificaten die moeten voldoen aan de eisen van de overheid, bijvoorbeeld met betrekking tot het uitgifteproces en de koppeling aan een stamcertificaat (certificaathiërarchie). Ze zijn dé standaard voor het beveiligen van elektronische (overheids)diensten.

Zowel de overheid als bedrijven kunnen gebruik maken van PKIoverheid certificaten. Beroepscertificaten zijn alleen bedoeld voor beroepsbeoefenaren met een zogenaamd Erkend Beroep.

Waarom kiezen voor KPN?

KPN geeft al meer dan 10 jaar certificaten uit voor zowel PKIoverheid als andere omgevingen. De dienstverlening wordt jaarlijks zowel intern als extern geaudit.
KPN is een Gekwalificeerde Trust Service Provider (TSP) en geaccrediteerd door Agentschap Telecom in Nederland om gekwalificeerde certificaten voor elektronische handtekening uit te mogen geven. Onafhankelijk is vastgesteld dat KPN voldoet aan de eisen van de ETSI EN 319 411-1 en ETSI EN 319 411-2 standaarden.
eIDAS

 

Soorten PKIoverheid certificaten

KPN is een door de overheid goedgekeurde vertrouwensdienstverlener (TSP) en geeft vijf soorten PKIoverheid certificaten uit:

Servercertificaat

Servercertificaten

Uw website en online transacties beveiligen (SSL/TLS, digipoort en PRIVATE)

Beroepscertificaten

Beroepscertificaten

Rechtsgeldig communiceren vanuit een erkend beroep.

Persoonlijke certificaten

Persoonlijke certificaten

Veilig communiceren, ondertekenen en inloggen namens uw organisatie

 
Groepscertificaten

Groepscertificaten

Veilig communiceren, ondertekenen en inloggen met een algemeen e-mailadres.

 
eSeal

eSeal

Digitale documenten ondertekenen met het elektronisch zegel van uw organisatie.

 

Toepassingen PKIoverheid certificaten

Meer informatie over de toepassingen van een PKIoverheid certificaat.