Wanneer is intrekking van een certificaat vereist?

Intrekken van een certificaten is onherroepelijk. Intrekken van certificaten is gratis. Over het algemeen zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een nieuw certificaat. Hieronder zijn de situaties genoemd wanneer het vereist is om een certificaat in te trekken.

Redenen voor intrekking Servercertificaten

In de volgende situaties is het vereist om uw servercertificaat zo snel mogelijk in te trekken:

• Uw privésleutel (private key) is corrupt (bijvoorbeeld beschadigd of geïnfecteerd);
  • Uw privésleutel is gecompromitteerd (niet meer geheim);
  • U weet het wachtwoord of de PIN-code van uw privésleutel niet meer;
  • Uw privésleutel is verloren geraakt bij het upgraden of crashen van de server;
  • Bij installatie is er een ˋprivate key mismatchˊ;
  • Bij installatie is er geen ˋpending requestˊ in de server;
  • Bij installatie blijkt dat er een certificaat voor een onjuiste CN-naam (Common Name) is aangevraagd;
  • Uw certificaat bevat onjuiste informatie;
  • Uw certificaat werkt niet goed.

Redenen voor intrekking pasgebonden certificaten (Persoons, Beroeps en Groeps)

In de volgende situaties is het vereist om uw certificaat zo snel mogelijk in te trekken:

• Uw privésleutel (private key) is corrupt (bijvoorbeeld beschadigd of geïnfecteerd);
  • Uw privésleutel is gecompromitteerd (niet meer geheim);
  • U weet het wachtwoord of de PIN-code van uw privésleutel niet meer;
  • Uw certificaat bevat onjuiste informatie;
  • Uw certificaat werkt niet goed.