PKIoverheid Beroepscertificaten en eHerkenning

Met eHerkenning kunnen bedrijven, consumenten en overheden efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig online zaken met elkaar doen. Dankzij eHerkenning weten dienstverleners met welke organisaties ze te maken hebben en of eHerkenningsgebruikers gemachtigd zijn om namens deze organisaties te handelen. eHerkenning

eHerkenning

U kunt uw PKIoverheid Beroepsgebonden certificaat laten registeren als een eHerkenningsmiddel. Met een eHerkenningsmiddel heeft u één digitale sleutel waarmee u zich eenvoudig elektronisch kunt identificeren bij alle op eHerkenning aangesloten dienstverleners. Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en is niet overdraagbaar aan een andere gebruiker. Een gebruiker van een eherkenningsmiddel kan door een organisatie worden gemachtigd om namens deze organisatie te mogen handelen met één of meerdere dienstverleners.

Profiteer van het hoogste betrouwbaarheidsniveau

Een PKIoverheid Beroepsgebonden certificaat stelt u in staat om u op het hoogste betrouwbaarheidsniveau (eH4) te laten registeren. U kunt er ook voor kiezen om de registratie op een lager betrouwbaarheidsniveau te laten plaatsvinden. Het grote voordeel van een registratie op niveau 4, is dat u uw PKIoverheid Beroepsgebonden certificaat bij alle op eHerkenning aangesloten dienstverleners kunt gebruiken, ongeacht het betrouwbaarheidsniveau.

Lees meer over eHerkenning.

Registreer uw PKIoverheid Beroepsgebonden certificaat als een eHerkenningsmiddel.

Service & contact eHerkenning