Intrekken certificaten via KPN

Als u uw challenge phrase (intrekcode) niet meer weet, vul dan het onderstaande PKI intrekkingsverzoek formulier in, onderteken het en verstuur het per post of e-mail naar KPN.

PKI formulier Intrekkingsverzoek Certificaten

Met dit formulier verzoekt u KPN om de in het formulier gespecificeerde certificaten in te trekken.

Start Intrekkingsverzoek Certificaten

  • Vul alle vereiste gegevens in via het web-formulier.
  • Het webformulier resulteert in een PDF document. Het formulier dient ondertekend te worden door een Contactpersoon of Bevoegd Vertegenwoordiger in het geval van een abonnee organisatie of door de Certificaathouder bij Beroepsgebonden certificaten. Hiervoor zijn 2 opties:
Optie 1: Intrekkingsverzoek elektronisch ondertekenen en indienen

Indien u beschikt over een rechtsgeldige elektronische handtekening kunt u het Intrekkingsverzoek Certificaten elektronisch ondertekenen en per e-mail indienen. Dit dient te gebeuren met een PKIoverheid persoonlijk certificaat dat op uw naam staat.

Het ondertekenen is eenvoudig uit te voeren in de meest actuele versie van de Adobe Reader. Uitleg over het elektronisch ondertekenen staat in PKIoverheid Toelichting elektronisch ondertekenen aanvraagformulier.

Een alternatief is een elektronisch ondertekende e-mail met het PDF formulier als bijlage. U ontvangt per e-mail het PDF formulier. Deze e-mail kunt u doorsturen naar pkivalidation@kpn.com en daarbij dient u deze e-mail elektronisch te ondertekenen. Dit kan standaard met gangbare e-mailprogramma’s zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird.

Optie 2: aanvraag op papier per post indienen

  1. Druk het PDF formulier af op blanco A4 papier;
  2. De Contactpersoon, Bevoegd Vertegenwoordiger of Certificaathouder die op het formulier staat dient het formulier te ondertekenen;
  3. Stuur het formulier op naar:

KPN B.V.
Ter attentie van PKI-Validatie
Postbus 9105
7300 HN APELDOORN