Vernieuw uw SBR servercertificaat

U gebruikt een PKIoverheid servercertificaat voor SBR van KPN. Om digitaal aangifte te kunnen blijven doen, adviseren wij u het certificaat tijdig te vernieuwen. Dit kan bij KPN snel en eenvoudig en bovendien ontvangt u een vernieuwingskorting indien u gebruikt maakt van de werkwijze die hieronder is toegelicht.

Wat moet ik doen om een PKIoverheid servercertificaat voor SBR te vernieuwen

Ook in het eenvoudig vernieuwen kunt u op ons rekenen, we nemen u mee in de stappen die hiervoor nodig zijn.

 1. U ontvangt een email met daarin een link om de aanvraag voor vernieuwen op te starten.
  Om het u gemakkelijk te maken zijn een aantal gegevens al voor u ingevuld, deze gegevens hoeft u slechts te controleren.
  Het email bericht voor een publiek certificaat (standaard SSL/SBR) ontvangt u 4 en 2 weken voor het verlopen van uw certificaat. Het email bericht voor een PRIVATE certificaat ontvangt u 10, 7 en 4 weken voor het verlopen van uw certificaat.
  Bij vernieuwing zal het nieuwe Servercertificaat geldig zijn vanaf het moment van produceren en -indien gestart via de link in de e-mail- geldig zijn tot de oorspronkelijke geldigheidsdatum van het verlopende Servercertificaat, verhoogd met 1 jaar (standaard SSL/SBR servercertificaat) of 3 jaar (Digipoort PRIVATE servercertificaat). Deze overlappende geldigheidsduur met uw huidige certificaat stelt u in staat om zonder onderbreking gebruik te maken van uw certificaat en brengt geen extra kosten met zich mee;
 2. Uw certificaatbeheerder (of een KPN partner) installeert uw certificaat in uw software pakket.

Vernieuwingsaanbod voor u als trouwe klant

Bij het vernieuwen van uw huidige SBR servercertificaat bij KPN kunt u profiteren van het speciale vernieuwingsaanbod. Als trouwe klant ontvangt u automatisch een vernieuwingskorting. LET OP: u dient daarvoor gebruik te maken van de link in het e-mailbericht dat KPN u toestuurt voorafgaand aan het verlopen van het certificaat of via MijnCertificaten een Servercertifcaat te verlengen. Zo kunt u ook de komende jaren weer vertrouwen op de bewezen kwaliteit van onze digitale diensten.

Waarom kiezen voor KPN

 1. Eenvoudig vernieuwen;
 2. Geen nieuwe abonnee registratie en identificatie van de certificaatbeheer vereist;
 3. Gemakkelijke oplossing voor installatie;
 4. Zekerheid dat uw certificaat op tijd werkt.

Vragen?

Wilt u meer weten, kijk dan of uw vraag al beantwoord is in de Veelgestelde vragen SBR of neem contact op met de Servicedesk.