PKI servercertificaat Installeren

Om uw PKIoverheid servercertificaat te installeren zijn een aantal stappen nodig. Deze stappen worden hier uitgelegd.

CA certificaten installeren op uw systeem

Een essentieel onderdeel bij installatie van Servercertificaten is de installatie van de CA certificaten waarmee de betrouwbaarheid van het certificaat is vast te stellen. Hieronder vindt u de instructies om de CA’s voor de diverse typen Servercertificaten te installeren.

PKIoverheid Private Servercertificaten

Private servercertificaten zijn bedoeld voor voor machine-to-machine toepassingen. Deze certificaten vallen onder de PKIoverheid Private Root. Lees de beschrijving van de Private CA, inclusief een beschrijving van de volledige hiërarchie, of open direct de handleiding:

certSIGN OV servercertificaten (SSL/TLS)

certSIGN servercertificaten zijn bedoeld voor voor publieke Websites. Deze certificaten vallen onder de certSIGN ROOT CA.

Certificaat gebruiken binnen een toepassing

Voor sommige toepassingen is het noodzakelijk om het nieuwe servercertificaat te importeren voor gebruik. Om het certificaat te kunnen importeren is een .pfx bestand nodig waarin uw certificaat is opgenomen. Er zijn verschillende manieren om zo’n .pfx bestand te maken:

Nadat u het .pfx bestand heeft gemaakt kunt u dit importeren in uw toepassing(en). U heeft hiervoor het wachtwoord nodig dat hoort bij het .pfx bestand.