Aangifte BTW/OB en opgaaf ICP via SBR

Aangifte BTW (OB) en opgaaf ICP verplicht via SBR

Per 1 januari 2014 is het gebruik van SBR verplicht voor het versturen van de aangifte BTW (Omzetbelasting/OB) en opgaaf ICP (intracommunautaire prestaties) over 2014. Voor het aanleveren in SBR formaat via de Digipoort heeft u een PKIoverheid (services) servercertificaat nodig, die in uw softwarepakket moet zijn geïnstalleerd.

Voor wie geldt deze SBR verplichting?

Deze verplichting geldt voor alle intermediairs en ondernemers die rechtstreeks vanuit een softwarepakket aangifte OB en opgaaf ICP aanleveren bij de Belastingdienst.

Wat moet ik als intermediair of ondernemer doen?

Voor het aanleveren in SBR formaat via de Digipoort moet u een PKIoverheid (services) servercertificaat installeren in uw softwarepakket. Indien u nog geen PKIoverheid (services) servercertificaat heeft kunt u deze aanvragen bij KPN. Een PKIoverheid (services) servercertificaat certificaat zorgt voor veilige uitwisseling van gegevens met de Digipoort.

  • Stap 1. Informeer bij uw softwareleverancier of uw softwarepakket geschikt is voor OB/ICP aanlevering via SBR.
  • Stap 2. Vraag een PKIoverheid (services) servercertificaat, indien u nog geen certificaat beschikbaar heeft.
  • Stap 3. Installeer het certificaat in uw softwarepakket voor aangifte OB en opgaaf ICP.

Vraag een PKIoverheid servercertificaat aan

Als u nog geen PKIoverheid certificaat beschikbaar heeft of loopt uw certificaat verloopt, vraag dan nu een PKIoverheid servercertificaat aan voor SBR.

Aanvragen PKIoverheid certificaat voor SBR

Nota bene: indien u tevens een softwarepakket gebruikt voor IB/VpB aangiften, dan is het zeer waarschijnlijk dat in dit pakket reeds een PKIoverheid (services) servercertificaat is geïnstalleerd. Informeer bij de softwareleverancier of u dat certificaat tevens kunt gebruiken voor installatie in uw softwarepakket voor aangifte OB en opgaaf ICP.

Vragen

Wilt u meer weten, kijk dan of uw vraag al beantwoord is in de Veelgestelde vragen SBR of neem contact op met de Servicedesk.