Nieuwe publieke certSIGN TLS servercertificaten

Welke alternatieven biedt KPN voor publieke PKIoverheid servercertificaten (in het licht van de NCSC factsheet, of het bericht van Logius omtrent beëindiging PKIoverheid publiek TLS certificaten?)

Dit moet u weten over publiek vertrouwde servercertificaten PKIoverheid

Logius stopt met de uitgifte van publiek vertrouwde (SSL/TLS-)servercertificaten onder PKIoverheid. Deze certificaten zijn na 4 december 2022 niet meer geldig. Maakt u gebruik van publiek vertrouwde servercertificaten onder PKIoverheid? Dan leven onderstaande vragen mogelijk ook bij u.

Welke actie moet u ondernemen?
Wij raden u aan om een risicoanalyse uit te voeren. Deze aanbeveling is in lijn met het advies van het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum). Afhankelijk van de vereisten van uw website, biedt KPN u een passend alternatief via een certSIGN OV servercertificaat.

En wat als ik andere PKIoverheid-certificaten gebruik?
Het besluit van Logius heeft enkel betrekking op de uitgifte van publiek vertrouwde servercertificaten onder PKIoverheid. De uitgifte van bijvoorbeeld Private servercertificaten, Private Digipoort, eSeal, Groeps-, Persoonlijke en Beroepscertificaten wordt onder PKIoverheid ongewijzigd voortgezet.

Meer vragen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw KPN-contactpersoon.